Er is altijd wel financiering mogelijk

Afhankelijk van het feit of je eigen vermogen wil of kan inzetten in je financieringsaanvraag of een BKR-codering hebt zijn er de volgende mogelijkheden:

Eigen vermogen inzetten

Als je bereid bent om eigen vermogen in te zetten moet je onthouden dat je bij de reguliere bank welkom bent met het ondernemingsplan als je minimaal 25% van de gevraagde lening zelf wilt inleggen. Tevens is dit een pluspunt bij de microkrediet-organisatie Qredits omdat zij graag zien dat je bereid bent om eigen geld in te zetten wat laat zien dat je gelooft in je onderneming.

Geen eigen vermogen

Is er geen eigen vermogen aanwezig dan kunnen we je plan toch indienen bij specifieke financieringskantoren, crowdfundpartijen of investeerders. Bij private investeerders is het een apart verhaal: er wordt dan een fors aandelenbelang verlangd, denk hierbij aan circa 30 tot 50% met een exit strategie van 3 tot 5 jaar. Je onderneming zal dus sowieso een BV moeten zijn anders kan er geen aandelenbelang worden afgestaan. Daarnaast dien je te onthouden dat zolang je een meerderheidsbelang hebt, je nog steeds bevoegd bent met je onderneming om te handelen zoals je wilt.
Bij crowdfunders mag je je eigen rente en looptijd bepalen en is het niet verplicht om eigen vermogen beschikbaar te stellen, dit is echter wel gewenst!

Geld lenen met BKRSlechte kredietnotering: BKR-codering

Mocht je als indiener van het project op je naam een negatieve BKR-registratie hebben, dan vallen normaliter veel (financierings)deuren dicht. Echter, wij hebben in ons netwerk enkele kantoren en investeerders die verder dan deze registratie kijken, of het nu een A1 of A3-codering betreft, en vooral geïnteresseerd zijn in het te financieren object of financiering aanbieden onder borgstelling of hogere rente dan marktconform.

Lenen met BKR-codering tot € 25.000,-

Mocht je een onderneming voeren en ingeschreven staan bij de KVK maar een negatieve BKR-codering hebben, dan kunnen wij je wel helpen. Wij hebben in ons netwerk een kantoor dat bereid is om tot € 25.000,- aan jou te lenen zelfs met een BKR-codering zodat je verder kan met ondernemen. De rente is iets hoger dan marktconform. De enige vereiste is dat 2 personen in jouw omgeving met een vaste baan garant staan voor je lening. Deze mogelijkheid is uniek in Nederland omdat meestal de deuren dicht vallen bij personen met een BKR-codering. Het feit dat sommigen onterecht de codering oplopen (echtscheiding, slachtoffer van oplichting, post op oud adres etc. etc.) hoeft niet te betekenen dat ze niet meer mogen ondernemen omdat ze financiering mislopen.

Met BKR-codering je bedrijfspand financieren

Mocht je je bedrijfspand willen kopen omdat je dat voordeliger vindt dan huren maar heb je een BKR-codering dan kunnen we je toch helpen. We hebben in ons netwerk een kantoor welke relaties heeft met kapitaalkrachtige investeerders. Zij kijken puur naar het object. Wel dien je de Nederlandse nationaliteit te bezitten. De rente is hoger dan marktconform maar je hebt wel de vrijheid om na 1 jaar de hypotheek over te sluiten naar een goedkope aanbieder. Let wel op: 30% van de aankoopprijs dien je  te hebben aan eigen vermogen.

Bel ons op voor meer info inzake deze mogelijkheden, wij helpen je graag.