Haalbaarheidsonderzoek

Een haalbaarheidsonderzoek, ook wel haalbaarheidsanalyse genoemd, kunnen wij voor je vervaardigen. Deze kennis hebben wij in huis.

Gedurende de 12,5 jaar dat wij dit werk verrichten hebben we daar een universele format voor ontwikkeld welke ge-finetuned kan worden afhankelijk van aan wie jij dit onderzoek moet overleggen.

Verschillende instanties stellen verschillende eisen waar een haalbaarheidsonderzoek volgens hen aan moet voldoen.

In feite is een haalbaarheidsonderzoek een verkort ondernemingsplan, meestal gevraagd door (semi-)overheidsinstellingen welke een situatieschets willen zien op micro-niveau en dus zal deze bestaan uit in ieder geval een:

  • Marktonderzoek zo lokaal en specifiek mogelijk (denk aan de mogelijke passanten en stoelbezetting bij een horecapand en de bestedingen van de bezoekers);

  • Concurrentie-analyse met de kenmerken en plus- en minpunten en het onderscheidend vermogen(USP);

  • Openingsbalans, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting;

  • Bij bijvoorbeeld de gemeente (o.a. voor een BBZ-toekenning)  is het ook nodig om een overzicht van privé-ontvangsten en uitgaven samen te stellen als aanvulling op het bedrijfseconomische financiële gedeelte.

Omdat er op micro-niveau wordt gewerkt is de beoordeling van dit onderzoek door de betreffende instantie strikt. In samenspraak met jou kunnen we deze op maat en professioneel voor je opstellen.

Wil je hier meer info over bel of mail ons dan gerust.