Ondernemingsplan voor een webshop

Ondernemingsplan voor een webshop

Een ondernemingsplan voor een webshop verschilt op sommige punten van een standaard ondernemingsplan. Zo zal met marktonderzoek en de conversie in de betreffende branche de omzet voor de eerste 3 jaar moeten worden berekend. Deze omzet is ook afhankelijk van het aantal indirecte en directe concurrenten en de bestedingen. Daarnaast moet de branding duidelijk uiteengezet moeten worden in de gehele huisstijl. Consistentie in de te hanteren kleuren en een passend logo is belangrijk.

Een webshop in de mode bijvoorbeeld zal volgens  ons onderzoek (Jouwondernemingsplan, 2018) een conversie van tussen de 2 en 3% behalen. Dit kan natuurlijk verhoogd worden naargelang de naamsbekendheid. Vandaar dat we conform de SMART-doelstellingen deze in het plan verhogen gedurende de eerste 3 jaar. Hiervoor kan je fashionista’s, bloggers en vloggers inzetten. Social media dient ingezet te worden, een Instagram profiel is dus noodzakelijk om mooie HD-foto’s van de collectie te presenteren. Fashionista’s kan een accessoire  gratis ter beschikking worden gesteld als zij het item in hun vlog of blog presenteren.

Van belang is een tijdig wisselende collectie, er zijn veel zaken onderuit gegaan wegens een verouderde en niet-wisselende collectie. Een voorbeeld hiervan is MEXX.

Ook dient de SEO en SEA geoptimaliseerd te worden onafhankelijk van wat voor webshop je start. Daarbij helpt de domeinnaam. Zoals bekend  kan je een goede domeinnaam zien als een virtuele A-locatie.

Wil je meer info over een ondernemingsplan voor een webshop, neem dan contact met ons op. Wij kunnen het plan op zeer korte termijn voor je opleveren.