Voorbeeld van een verkort (32 pagina’s) en goedgekeurd ondernemingsplan

Hieronder kun je screenshots zien van een voorbeeld van een verkort ondernemingsplan (32 pagina’s) welke wij hebben geschreven en welke tevens is goedgekeurd door de bank voor een krediet. Het originele ondernemingsplan hebben wij ingekort om de interesse van financiers te peilen. Een teaser dus.

Onthoud dat dit slechts een voorbeeld is van een verkort ondernemingsplan. Elk ondernemingsplan welke wij schrijven is maatwerk, jouw bedrijfsidee wordt gegoten in een passende lay-out behorend bij jouw onderneming. Dus bijvoorbeeld met de kleuren van je logo of het logo als watermerk.

Het belangrijkste is natuurlijk de content. Het gaat er niet om om 30 of 40 tabellen en grafieken te plaatsen omdat dat mooi oogt, belangrijker is de kwaliteit en relevante theorie: het juiste marktonderzoek, statistische omzetcalculatie, concurrentie-analyse aan de hand van de marketing mix etc. Hoeveel ga je er aan verdienen en kan je de lening terugbetalen?

Echter, het is voor de lezer (lees: bank/financier) fijn als het geheel prettig oogt, prima wegleest en de aandacht vasthoudt. Daarom besteden wij ook aandacht aan de lay-out.

Voorbeeld van een ondernemingsplan